Επιστρέφοντας πίσω από τις διακοπές σας, μάλλον δεν θα έχετε πρόβλημα στο τελωνείο. Όμως αν έχετε αγοράσει πάρα πολλά πράγματα, τότε μπορεί οι αποσκευές σας να πρέπει να εκτελωνιστουν.
Στο άρθρο αυτό, θα δούμε πόσα πράγματα μπορείτε να φέρετε από την Ρωσία και πόσο πρέπει να κοστίζουν πριν φτάσετε το όριο του εκτελωνισμού.

Αν δεν θέλετε να πληρώσετε τέλη εκτελωνισμού και να περάσετε από το πράσινο τσεκ στα σύνορα (αντί για το κόκκινο), οι αποσκευές σας πρέπει να πληρούν τα παρακάτω:

  • Οι αποσκευές πρέπει να έχουν αγαθά μόνο για προσωπική χρήση και όχι για επαναπώληση. Αν έχετε αγαθά για επαναπώληση τότε πρέπει να περάσετε τελωνείο.

Ποιά είναι αγαθά για προσωπική χρήση;
Αγαθά για προσωπική χρήση είναι όλα τα αντικείμενα που πήρατε για εσάς, την οικογένειά σας ή το σπίτι σας, είτε τα μεταφέρετε εσείς, είτε όχι.
Επίσης, εδώ είναι πληροφορίες για το μέγεθος των αποσκευών:
 

  • Οι αποσκευές σας δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 50 κιλά. Προσοχή αν πάτε Ρωσία από χώρες που επιτρέπονται πάνω από 50 κιλά, γιατί μόλις φτάσετε στην Ρωσία θα περάσετε τελωνειακό έλεγχο.

 
Αυτό ισχύει και για επιβάτες που ταξιδεύουν με business class. Για παράδειγμα, η Aeroflot  επιτρέπει σε business class επιβάτες να ταξιδεύουν με δύο βαλίτσες των 32 κιλών και 15 κιλά χειραποσκευές, σύνολο 79 κιλά. Όμως το τελωνείο σας σταματάει για πάνω από 50 κιλά.

  • Τα μεταφερομενα αγαθά δεν πρέπει να κοστίζουν παραπάνω από 1.000 ευρώ. Αυτό ισχύει μόνο για αεροπορικές μεταφορές.

Με τρένο ή λεωφορείο, το όριο είναι 1.500 ευρώ.
10.000 δεν είναι πάρα πολλά, ειδικά όταν πετάτε από το Μιλάνο. Αποδείξεις και ταμπελάκια προϊόντων μπορούν να σας προδώσουν!

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΑ ΟΡΙΑ;

Αν ξεπεράσεις τα όρια των 10.000 ευρώ ή τον 50 κιλών, τότε πληρώνεις στο τελωνείο.

  • Για τιμές από 10.000 ευρώ σε 650.000 ρούβλια, το κόστος εκτελωνισμού είναι 30%, με ελάχιστο κόστος 4 ευρώ το κιλό.
  • Από 50 έως 200 κιλά, το κόστος εκτελωνισμού είναι 30%, με ελάχιστο κόστος 4 ευρώ το κιλό.

ΠΩΣ ΔΗΛΩΝΩ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΜΟΥ;

Για να δηλώσετε τι μεταφέρετε, πρέπει να περάσετε από το κόκκινο τσεκ στο αεροδρόμιο. Εκεί πρέπει να γράψετε μια τελωνειακή δήλωση από πριν και να δείξετε το διαβατήριό σας και αποδείξεις για τις τιμές των αγαθών που δηλώσατε.
ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Author

Write A Comment