Δεν είναι συχνό να χάνεις τις βαλίτσες σου, αλλά μπορεί να συμβεί. Οπότε, πως το αποφεύγεις. Διαβάστε τις 10 συμβουλές μας και ΠΟΤΕ δεν θα χάσετε τις βαλίτσες σας:

  1. Βγάλτε αυτοκόλλητα με barcode μετά από κάθε ταξίδι. Αυτά μπορούν να μπερδέψουν το προσωπικό που μεταφέρει και φορτώνει τις βαλίτσες.
  2. Αγοράστε μια πολύχρωμη βαλίτσα και μαρκάρετε όλες τις τσάντες σας με κάτι χαρακτηριστικό, όπως μια κορδέλα. Αυτό θα κάνει την ζωή σας πιο εύκολη γιατί τα πράγματά σας θα είναι πιο εμφανή στην λωρίδα του αεροδρομίου. Θα είναι και πιο εύκολο για το προσωπικό που μεταφέρει και φορτώνει τις βαλίτσες. Μια πορτοκαλί χαμένη βαλίτσα είναι εύκολο να βρεθεί μέσα σε εκατό μαύρες.
  3. Αγοράστε ταμπέλες για τις βαλίτσες σας που να λένε τον αριθμό πτήσης και την ημερομηνία.  Αλλιώς κολλήστε τα στοιχεία σας στην βαλίτσα ή βάλτε τα μέσα. Αν χαθεί η βαλίτσα, το αεροδρόμιο θα την ανοίξει για να δει ποιανού είναι.
  4. Χρησιμοποιείστε υπηρεσίες χαμένων αντικειμένων και trackers όπως  www.okoban.com, www.i-trak.com ή το www.tracemeluggagetracker.com

Να πως δουλεύουν αυτές. Αγοράζετε μια τσάντα με μοναδικό αριθμό και την γράφετε στα σαιτ αυτά. Αν η βαλίτσα σας αργήσει ή χαθεί, το σαιτ μπορεί να την βρεί με τον μοναδικό αριθμό, και να σας στείλει ένα μήνυμα για το που βρίσκεται. Μερικές φορές, το προσωπικό του αεροδρομίου σκανάρει τον κωδικό και βλέπεις που είναι η βαλίτσα σου αμέσως.

  1. Υπάρχει ένας ακόμα τρόπος να κρατήσετε τις βαλίτσες σας ασφαλείς. Η υπηρεσία U-Wrap από την Global Baggage Protection Systems Inc. (www.uwrapbags.com). Το U-Wrap είναι ένας μοναδικός τρόπος πακεταρίσματος με φιλμ. Κάθε πακέτο έχει μοναδικό κωδικό για να το βρείτε εύκολα. Επίσης, το U-Wrap σας βοηθάει να βρείτε τις βαλίτσες σας και σας αποζημιώνει αν χαθούν.
  2. Αγοράστε συσκευή εντοπισμού GPS. Αυτό θα σας λύσει τα χέρια. Με φουλ μπαταρία κρατάει μια εβδομάδα.Το PocketFinder® Vehicle είναι μια δημοφιλής επιλογή που μπορείτε να βάλετε στις βαλίτσες σας. Πάτε στο www.pocketfinder.com  ή χρησημοποιήστε το app για να την βρείτε. Απλά χρειάζεται πρόσβαση σε GSM δίκτυο.
  3. Χρησιμοποιήστε υπηρεσία παράδοσης αποσκευών. Έτσι, η τσάντες σας θα έρθουν με  FedEx, UPS, ή DHL που όλες έχουν και μοναδικό κωδικό. Η υπηρεσία πέρνει τις τσάντες σας από το σπίτι και σας τις φέρνει εκεί που θέλετε.

Το να ταξιδεύεις χωρίς βαλίτσες είναι βολικό και γλιτώνει χρόνο. Σας αφήνει να πάτε στο ξενοδοχείο σας με λεωφορείο ή μετρό, και όχι με ταξί. Επίσης, δεν πληρώνετε για υπέρβαρες αποσκευές. Όμως, υπάρχουν και αρνητικα. Η μεταφορά κοστίζει ανάλογα με τον όγκο, το βάρος και την απόσταση. Επίσης, πρέπει να την στείλετε μέρες πριν το ταξίδι σας.

  1. Ασφαλίστε τις αποσκευές σας ενάντια σε ζημιά ή απώλεια. Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται από πολλές ασφαλιστικές εταιρίες μαζί με την ασφάλεια υγείας. Προσέξτε τα ψιλά γράμματα πριν υπογράψετε. Πολλές φορές το συμβόλαιο δεν τα καλύπτει όλα, αλλά αν χάσετε τις βαλίτσες σας μπορείτε να αγοράσετε αντικατάστατα και η ασφάλεια θα σας τα πληρώσει.
  2. Ποτέ μην αφήνετε λεφτά, κοσμήματα και σημαντικά εγγραφα στις βαλίτσες σας. Οι αεροπορικές εταιρείες δεν ευθύνονται για απώλεια ή κλοπή, ενώ η ασφαλιστικές πρέπει να σας αποζημειώσουν.
  3. Κάντε check-in από νωρίς. Όσο πιο νωρίς κάνετε check-in, τόσο πιο ασφαλείς θα είναι οι βαλίτσες σας. Αν πάτε αργά, μπορεί να γίνει λάθος και να πάνε αλλού! Για να μην χάνετε χρόνο στις ουρές, κάντε check-in από τον υπολογιστή ή το κινητό σας.

Author

Write A Comment