Η Νατάσσα ταξιδεύει στην Ρωσία από το 2010, κυρίως με ωτοστόπ. Ανακαλύπτει την πατρίδα της ξανά και μοιράζεται τις εμπειρίες και τα συναισθήματά της στο Never Stop μπλογκ και σελίδα της. Σήμερα, η Νατάσα ήρθε στο Pamerosia και μας είπε γιατί ταξιδεύει στην Ρωσία και αν φοβάται η όχι να κάνει ωτοστόπ.

Νατάσα, ταξιδεύεις παντού στην Ρωσία τώρα, αλλά θα μπορούσες να μας πεις αν το πρώτο σου ταξίδι ήταν στην Ρωσία ή κάπου άλλου;
Νομίζω το πρώτο μου αληθινό ταξίδι ήταν στην Ρωσία. Πριν το τεράστιο ταξίδι μου στο Βλαδιβοστόκ, είχε πάει σε πολλές χώρες της Ευρώπης και είχα μείνει μισό χρόνο για δουλειές στην Κίνα, αλλά αυτά δεν ήταν πραγματικά ταξίδια. Πάντα είχα διαμονή, φαγητό και άλλες ανέσεις της πολιτισμένης ζωής.

Πότε και πως σε έπιασε το μικρόβιο του ταξιδιού;

Στα ταξίδια μου, πάντα ήθελα να πάω σε μέρη που δεν πάνε πολλοί άνθρωποι.Ήθελα να φορέσω τα παπούτσια κάποιου από άλλη κουλτούρα. Έτσι διάλεξα την πατρίδα μου και ήμουν πολύ χαρούμενη να κοιμάμαι έξω, να τρώω από την φωτιά και να ξυπνάω από καμπάνες. Το πρώτο μου ταξίδι στην Ρωσία το έκανα το 2009 που πήγα στο Suzdal (Σουζντάλ). Τότε αποφάσισα να πάω παντού στην χώρα αυτή.

Μπορώ να μαντέψω γιατί διάλεξες την Ρωσία, αλλά θα ήθελα και μια απάντηση από εσένα 

Όσο περισσότερα ανακάλυπτα για άλλες κουλτούρες, τόσο πιο πολύ ήθελα να δώ και τις δικές μου ρίζες και να μιλήσω με μεγαλύτερους μου στην χώρα. Όταν το πάθος μου έγινε ακατανίκητο, έφτιαξα την τσάντα μου και πήγα στην Σιβηρία. Φοβάμαι ακόμα ότι θα χάσω την ευκαιρία να ακούσω ιστορίες από κάποια γιαγιά στην Σιβηρία. Ίσως είναι περίεργο, αλλά νιώθω μυστήριο στην Τάιγκα, κάτι πέρα από την κατανόηση, κάτι που με κάνει να πηγαίνω εκεί ξανά και ξανά. Θέλω πολύ να ζήσω εκεί για κάποιο καιρό και να γράφω αυτές τις καταπληκτικές ιστορίες που λένε οι κάτοικοι της Σιβηρίας για τις ζωές τους. Θα κάνω την ευχή μου πραγματικότητα σύντομα.

Σε ποια πόλη θα μπορούσες να μείνεις για πάντα;

Το Κράσνογιαρσκ (Krasnoyarsk) ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Η καρδιά της Σιβηρίας, περιτριγυρισμένη από λόφους, η πόλη καβαλάει τον μεγάλο ποταμό Γενισέι (Yenisei) με την μεγαλοπρεπή Τάιγκα, τα Kerzhaki και τους κομψούς κέδρους… Προσπαθω να πάω στο μέρος αυτό κάθε χρόνο, αλλά ακόμα δεν τολμώ να μετακομίσω εκεί. Ποιός ξέρει τι με περιμένει όμως…

Όπως καταλαβαίνω, ταξιδεύεις μόνη, δεν φοβάσαι;

Στα πιο πολλά ταξίδια μου είμαι μόνη. Το βρίσκω πιο άνετο και δεν νιώθω μόνη γιατί πάντα βρίσκω κάποιον ενδιαφέροντα άνθρωπο στο δρόμο.

Πως γυρνάς την Ρωσία, με ωτοστόπ;

Για πέντε χρόνια, ταξίδευα κυρίως με ωτοστόπ. Ήταν το πιο βολικό γι εμένα. Πήγαινα σε χωριά χωρίς δημόσια συγκοινωνία, και το ταξίδι με ψαράδες και κυνηγούς είναι πιο εύκολο από το να πάρεις ταξί. Όμως δεν θέλω να δίνω κακό παράδειγμα, και είχα μερικές κακές στιγμές που ευτυχώς κατάφερα να ξεφύγω, όμως με δυσκολία. Γι αυτό, αλλάζω συνήθειες. Θα πάω για σκι στο επόμενο ταξίδι μου.

Τι είδους αστείες ιστορίες είχες στα ταξίδια σου;

Ω είχα πολλές! Αυτό που με εξέπληξε ήταν η φιλοξενία των αστυνομικών. Συχνά περνούσα μια νύχτα σε αστυνομικό τμήμα του δρόμου, σε καναπέ, αμάξι ή και κελάρι. Αυτό συνέβει στο Altai. Η τσάντα μου είχε σκιστεί και έπρεπε να την σέρνω, και έμοιαζα ανάπηρη. Με είδαν οι αστυνομικοί και με προσκάλεσαν στο τμήμα. Εκεί μου έραψαν την τσάντα και με βοήθησαν, και με άφησαν να κοιμηθώ μαζί τους. Με ξύπνησαν κάτι ποντίκια και πήγα έξω να κοιμηθώ. Ο καιρός ήταν τέλειος κάτω από τα αστέρια. Ήταν μια από τις καλύτερες νύχτες του ταξιδιού μου.

Τι έχεις στην Τσάντα σου;

Δεν έχω μυστικά. Απλά παίρνω τα πράγματά μου, τετράδια, ένα μονόφθαλμο αρκουδάκι μου, και λίγο προσάναμμα για τις φωτιές. Το φόρεμά μου είναι το φυλαχτό μου.

Τέλος, δώσε μας τις συμβουλές σου για αρχάριους ταξιδιώτες

Απλά σας εύχομαι να έχετε έναν ατελείωτο δρόμο στην ζωή σας, να γνωρίσετε καλούς ανθρώπους και να δείτε πολλά μέρη στην διαδρομή. Ταξιδέψτε μέσα σας, βρείτε τα καλύτερα πράγματα και αφήστε την αγνότητα πίσω σας στον δρόμο της ζωής.

Author

Write A Comment