Η Ρωσία είναι καταπληκτική, αλλά θέλετε μια βίζα για να δείτε τα άπειρα αξιοθέατά της!
Το να βγάλετε Ρωσική βίζα ήταν κάποτε ένας γραφειοκρατικός εφιάλτης με πολύ χαρτούρα και ταλαιπωρία. Σήμερα, χάρη στα έγγραφα υποστήριξης βίζας  και την δύναμη του ίντερνετ, τα πράγματα είναι πιο εύκολα.
Όμως, ακόμα θέλετε να αποφύγετε την ταλαιπωρία, τα έξτρα έξοδα και την λίγη γραφειοκρατία. Για αυτό σας ετοίμασα αυτόν τον λεπτομερή οδηγό για εσάς! Δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος οδηγός στα Ελληνικά, γι αυτό θεώρησα σημαντικό να φτιάξω έναν με απλές οδηγίες. Ελπίζω να σας βοηθήσω να βγάλετε την βίζα σας για Ρωσία όσο φτηνά και ανώδυνα γίνεται.

Να ξέρετε ότι αν δεν είστε πολίτης της Ελλάδος, μπορεί να έχετε άλλη μεταχείριση και να μην ισχύουν τα όσα γράφω εδώ ακριβώς. Αλλά για άτομα με Ελληνικό διαβατήριο, το να πάνε στην Ρωσία για δουλειά, σπουδές ή διασκέδαση είναι εύκολο. Απλά παίρνεις την την πρόσκληση υποστήριξης βίζας , μαζεύεις όλα τα χαρτιά που χρειάζεται από τον υπολογιστή, και κάνεις μια αίτηση.
Διαβάστε να δείτε πως βγάζεις Ρώσικη βίζα!

βιζα για ρωσια

Τι είναι λοιπόν η Ρωσική Βίζα; Απλά, είναι ένα επίσημο έγγραφο που σας επιτρέπει να μπειτε και να μείνετε στην Ρωσία. Όλοι οι επισκέπτες χρειάζονται μια βίζα για να έρθουν στην Ρωσία. Η βίζα σας έχει πολλές πληροφορίες, όπως:

 • Πότε μπήκατε στην Ρωσία
 • Πόσες φορές μπορείτε να εισέλθετε στην Ρωσία
 • Τον σκοπό της επίσκεψής σας
 • Τα στοιχεία του διαβατηρίου σας
 • Πληροφορίες για τον οργανισμό που σας έβγαλε την βίζα και σας έχει προσκαλέσει στην Ρωσία

βιζα για ρωσια

Χρειάζεται Βίζα για να Επισκεφθείτε την Ρωσία;

Βεβαίως και χρειάζεται!
Αν και οι Ρώσοι είναι κοντά με τους Έλληνες, ακόμα θέλετε βίζα για να πάτε στην Ρωσία. Βασικά, η Ρωσία ζητάει βίζα σχεδόν από όλες τις χώρες με εξαίρεση πολίτες από χώρες της πρώην σοβιετική ένωσης. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε τα Ρωσικά προξενεία γι αυτό.

Οι διαφορετικοι τύποι Ρωσικής Βίζας

Υπάρχουν πολλά είδη Ρωσικής Βίζας

 • Τουριστική Βίζα: Ισχύει για 30 μέρες, είναι η πιο εύκολη να βγάλετε και επίσης η πιο φθηνή. Πάρτε τουριστική βίζα αν επισκέπτεστε για διασκέδαση.
 • Επαγγελματική Βίζα: Ισχύει για μέχρι τρία χρόνια και σου δίνει περισσότερη ελευθερία να ταξιδεύεις στην Ρωσία. Είναι όμως πιο ακριβή και παίρνει πιο πολύ χρόνο για να εκδοθεί.
 • Βίζα Εργασίας: Αυτή πρέπει να πάρετε για να δουλέψεις στην Ρωσία.
 • Οικογενειακή Βίζα: Αυτή πρέπει να βγάλετε για να επισκεφθείτε συγγενείς στην Ρωσία για μέχρι 3 μήνες. Είναι δύσκολο να βγει και θέλει πολλά χαρτια.
 • Ανθρωπιστική Βίζα: Για δουλειά με ανθρωπιστικές οργανώσεις, καθώς και για θρησκευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.
 • Φοιτητική Βίζα: Για άτομα που φοιτούν στη Ρωσία.
 • Βίζα Μεταφοράς: Την θέλετε μόνο αν πρέπει να περάσετε από Ρωσία για να πάτε σε άλλη χώρα.

θεώρηση για τη Ρωσία παράδειγμα

Γιατί Χρειάζεται Πρόσκληση;

Η αίτηση χορήγησης βίζας ξεκινάει με μια πρόσκληση. Η πρόσκληση, γνωστή και ώς t, είναι το πρώτο έγγραφο που θες για την αίτηση της βίζας σου.
Αν πάτε στην Ρωσία για δουλειές, θέλετε μια πρόσκληση από μια Ρωσική εταιρεία για επαγγελματική βίζα. Αν πάτε να δουλέψετε, θέλετε πρόσκληση από την εταιρία που σας προσέλαυε. Φοιτητές παίρνουν πρόσκληση από το πανεπιστήμιο που σπουδάζουν. Μπορείτε να πάρετε πρόσκληση, γνωστή και ώς, με πολλούς τρόπους.
Όταν βγάζετε μια τουριστική πρόσκληση προσέξτε τα ψιλά γράμματα, γιατί πολλά πρακτορεία προσπαθούν να σας χώσουν σε συγκεκριμένα ταξίδια και ξενοδοχεία για να σας δώσουν.

Τι Χρειάζεστε για να Βγάλετε Ρωσική Βίζα;


Για να πάρετε Ρωσική βίζα, πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση χορήγησης βίζας. Αυτό γινόταν παλιά από το σαιτ της Ρωσικής Πρεσβείας. Τελευταία, μπορείτε να το κάνετε από το Ρωσικό Κέντρο Θεωρήσεων στην Ελλάδα εδώ: http://www.vfsglobal.com/russia/greece/
Χάρη σε αυτή την υπηρεσία, γλιτώνετε πολύ χρόνο και κόπο, ΚΑΙ δεν κάθεστε στις ουρές.

Που να Κάνετε την Αίτηση για Ρωσική Βίζα;

Μπορείτε να κάνετε την αίτηση σας από το Ρωσικό Κέντρο Θεωρήσεων στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να πάτε μια γρήγορη επίσκεψη στο Ρωσικό προξενείο σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για να πάρουν τα δακτυλικά σας αποτυπώματα.
Αθήνα: Τζαβέλλα 5, Χαλάνδρι 152 31
Τηλ: 21 0671 1945
Θεσσαλονίκη: Δημοσθενους 5-7, Θεσσαλονίκη 546 24
Τηλ: 231 025 7201

Δακτυλικά Αποτυπώματα

Εδώ και λίγα χρόνια, πρέπει να υποβάλετε τα δακτυλικά σας αποτυπώματα (βιομετρία) για να βγάλετε Ρωσική βίζα.
Ευτυχώς δεν χρειάζεστε ραντεβού. Απλά πάτε στο προξενείο και σας παίρνουν τα αποτυπώματα επιτόπου. Είναι εύκολο, και μπορείτε να κάνετε και άλλες δουλειές εκεί.

Απαιτούμενα Έγγραφα

Πρώτα, θελετε την πρόσκληση. Με αυτή, πρέπει να ετοιμάσετε τα ακόλουθα έγγραφα:

Ελληνικό Διαβατήριο

Το διαβατήριό σας πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία λήξης της βίζας σας. Επίσης, πρέπει να έχει βγει τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πριν. Γι αυτό, αν σχεδιάζετε ταξίδι στην Ρωσία, κοιτάξτε αν το διαβατήριό σας είναι ΟΚ.

Φωτογραφίες

Θέλετε δύο φωτογραφίες 35mm x 45mm. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 • Κεφάλι στο κέντρο
 • Κοιτάτε ίσια μπροστά
 • Όχι κοσμήματα και αξεσουάρ
 • Απλό υπόβαθρο
 • Όχι μαλλιά στο πρόσωπο

Τα έγγραφα Υποστήριξης Βίζας

Ανάλογα με το είδος της βίζας, θα πρέπει να δείξετε στην πρεσβεία τα κατάλληλα έγγραφα υποστήριξης. Για παράδειγμα, πρέπει να έχετε έγγραφα να αποδεικνύουν την κράτηση του ξενοδοχείου για τουριστική βίζα, και επαγγελματικά έγγραφα για επαγγελματική βίζα. Τα έγγραφα αυτά είναι συχνά γραπτές δηλώσεις με όλα τα στοιχεία της εταιρείας ή του ξενοδοχείου που σας καλεί, αλλά και του ατόμου που έγραψε την πρόσκληση.

Η Αίτηση Βίζας

Για να κάνετε αίτηση, πρέπει να συμπληρώσετε online την αίτηση και να την εκτυπώσετε από το σαιτ του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. Κατά την αίτηση, θα σας ζητηθεί να γράψετε στοιχεία από τα έγγραφα υποστήριξης βίζας, γι αυτό να τα έχετε πριν ξεκινήσετε.  visa.kdmid.ru
Ουρά

βιζα για ρωσια 2019 κοστος

ευρώ
 
Ευτιχώς λιγότερο από ότι παλιά! Για να βγάλετε βίζα, πρέπει να πληρώσετε:

  • Το Έγγραφο Υποστήριξης Βίζας (Visa Support Invitation Letter): Αυτό είναι και το πρώτο που πρέπει να πάρετε. Μια τουριστική πρόσκληση βίζας κοστίζει γύρω στα €20 και μια επαγγελματική στα €30. Εταιρίες όπως το Russia Support δίνουν πολύ φτηνά και εύκολα έγγραφα υποστήριξης και εγγυώνται την χαμηλότερη τιμή.
 • Τα Έξοδα Έκδοσης: Αυτά είναι άλλα περίπου €80 ανάλογα με την βίζα.
 • Το Κόστος Υπηρεσίας: Ένα μικρό έξτρα έξοδο, αυτό κοστίζει λίγο παραπάνω.

Συνολικά, περιμένετε κάπου €90-€120 ανά βίζα, που είναι αρκετά φτηνό.

Εφαρμογή ρωσικής θεώρησης στην Ελλάδα: Οδηγίες βήμα προς βήμα

Έτσι, τώρα που ξέρετε τη διαδικασία, ήρθε η ώρα να μπείτε στα καρύδια και τα μπουλόνια να αποκτήσετε τη ρωσική σας Visa.
Θα μοιραστώ την εμπειρία μου με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω. Αν έχετε ήδη κάποια εμπειρία με τις θεωρήσεις, ίσως να μπορείτε να κάνετε το όλο θέμα μόνο με τα πράγματα που έγραψα παραπάνω. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές χρήσιμες συμβουλές και λεπτομέρειες που μπορείτε να βρείτε αν συνεχίσετε να διαβάζετε.

Ρωσική Βίζα από Ελλάδα: Οδηγίες Βήμα-Βήμα


Τώρα που ξέρετε την διαδικασία, καιρός να μπούμε στις λεπτομέρειες για να πάρετε την βίζα σας. Αν έχετε ήδη κάποια εμπειρία, τότε σας φανεί πολύ εύκολο. Όμως έτσι και αλλιώς, σας δίνω πολλές χρήσιμες πληροφορίες για να σας βοηθήσω!

1. Διαβατήριο σε Ισχύ

Όπως είδαμε πριν, το διαβατήριό σας πρέπει να ισχύει για 6 μήνες μετά την λήξη της βίζας και να είναι ενεργό εδώ και 18 μήνες. Αλλιώς δεν παίρνετε βίζα για την Ρωσία.

Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριο σας είναι τουλάχιστον 18 μηνών.

Να θυμάστε ότι η Ρωσική βίζα είναι ένα επιπρόσθετο έγγραφο που πρέπει να μπει μέσα στο διαβατήριό σας, όποτε θέλετε 2 κενές σελίδες που να κοιτούν η μία την άλλη. Αλλιώς δεν θα χωράει η βίζα στο διαβατήριό σας!

2. Σχεδιάστε το ταξίδι σας

Τι θα κάνετε με την Ρωσική βίζα σας;

Πρέπει να βάλετε τις ημερομηνίες της πρώτης και της τελευταίας μέρας που θα είστε στην Ρωσία. Για αυτό, πρέπει να έχετε σχεδιάσει το ταξίδι σας από πριν.
Αν και πρέπει να ορίσετε είσοδο και έξοδο, δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων πριν εγκριθεί η βίζα σας. Μπορείτε απλά να κλείσετε εισιτήρια και να τα πληρώσετε όταν θα είστε σίγουροι.
Όμως, αν δεν το κάνετε έγκαιρα, τότε ίσως δεν βρείτε εισιτήρια για τις μέρες που θέλετε ακριβώς, και αυτό σημαίνει πως θα γυρίζετε πιο νωρίς!
Γενικά, όσο πιο νωρίς κλείσετε εισιτήρια, τόσο πιο φθηνά θα είναι. Όμως αν δεν εγκριθεί η βίζα σας θα έχετε απλά άχρηστα εισιτήρια. Αυτό δεν γίνεται συχνά, γι αυτό μην φοβάστε.
Μπορείτε επίσης να βγάλετε βίζα για μεγαλύτερο διάστημα από όσο σκοπεύετε να μείνετε στην Ρωσία. Αν βάλετε περισσότερες μέρες, μπορείτε πιο εύκολα να βρείτε εισιτήρια και πάτε όποτε θέλετε. Απλά να συμπεριλαμβάνετε τις ημερομηνίες της πρώτης και της τελευταίας μέρας που θα είστε στην Ρωσία.
Ετοιμαστε το ταξίδι σας με λεπτομερεια. Ρωτήστε τον εαυτό σας:

 • Που θα πάτε;
 • Που θα μείνετε;
 • Πως θα ταξιδέψετε από μέρος σε μέρος;

Στην βίζα σας πρέπει να γράψετε τα μέρη που θα επισκεφθείτε. Πρέπει επίσης να γράψετε αν θα κάνετε πολλές εισόδους η μια. Π.χ., αν πάτε στην Κίνα για λίγες μέρες, πρέπει να το γράψετε στην βίζα σας.
Για να βρείτε ξενοδοχεία, δείτε online και συγκρίνετε. Κάποια ξενοδοχεία δίνουν χαμηλότερες τιμές μέσω Tripadvisor, Booking.com ή Ostrovok (ρώσικη πλατφόρμα), ενώ άλλα μόνο αν κλείσεις από το σαιτ τους.
Το ταξίδι σας μπορεί να είναι όσο περίπλοκο θέλετε. Πάτε εξερεύνηση πόλης στην Μόσχα, ή ανεβείτε στον υπερσιβηρικό και χαλαρώστε.

3. Βγάλτε Πρόσκληση Μέσω Υποστήριξης Βίζας (Russian Visa Support)


Όπως είπαμε, θέλετε μια πρόσκληση υποστήριξης βίζας πριν πάτε Ρωσία. Μπορείτε να πάρετε την υποστήριξη βίζας με πολλούς τρόπους. Μόνοι σας ή μέσω ξενοδοχείου. Να θυμάστε ότι ακόμα και να πάρετε πρόσκληση από ξενοδοχείο, δεν χρειάζεται να μείνετε σε αυτό όταν φτάσετε Ρωσία. Μπορείτε να μείνετε όπου θέλετε, αρκεί να είναι στην ίδια πόλη με το ξενοδοχείο που σας έβγαλε την πρόσκληση.
Για μένα, το πιο εύκολο και φθηνό είναι να πάρετε υποστήριξη βίζας μέσω υπηρεσιών όπως το Russia Support ή το iVisa. Δεν χρειάζεστε ούτε καν πρόσκληση από ξενοδοχείο για να βγάλετε βίζα. Απλά θέλετε κάποιον να σας προσκαλέσει στην Ρωσία.

Το έγγραφο υποστήριξης βίζας (Visa Support Document)

Οποιοδήποτε ξενοδοχείο που θα σας φιλοξενήσει, ή υπηρεσίες όπως το Russia Support θα σας δώσουν πρόσκληση υποστήριξης βίζας. Η πρόσκληση έρχεται σε δύο κομμάτια, τυπωμένα σε μια σελίδα Α4:

 • Το τουριστικό Voucher: που έχει τα προσωπικά σας στοιχεία, τα στοιχεία ταξιδιού και τις υπηρεσίες ξενοδοχείων που πληρώσατε.
 • Το γράμμα επιβεβαίωσης: που έχει τα προσωπικά σας στοιχεία, καθώς και στοιχεία για τα ξενοδοχεία σας. Πρέπει να βάλετε το όνομα του οργανισμού που σας προσκαλεί, την διεύθυνσή του, τον αριθμό αναφοράς και τον αριθμό επιβεβαίωσης.

Να μια φωτογραφία πραγματικού εγγράφου υποστήριξης βίζας για τουριστική βίζα:
iVisa tourist voucher

Βγάζοντας το έγγραφο υποστήριξης βίζας (Visa Support Document)

Αν δεν έχετε συγγενείς ή κάποια εταιρία να σας προσκαλέσει στην Ρωσία, τότε πρέπει να πάρετε πρόσκληση από ένα από τα ξενοδοχεία σας, ή από κάποια υπηρεσία όπως το Russia Support ή το iVisa. Τα ξενοδοχεία χρεώνουν αρκετά περισσότερο και κάνουν πιο πολύ χρόνο να σας προσκαλέσουν με το έγγραφο υποστήριξης βίζας.
Εγώ προτείνω να πάρετε πρόσκληση από το Russia Support ή το iVisa και απλά να κλείσετε διαμονή σε ξενοδοχείο. Είναι πιο φθηνό και εύκολο.
Επίσης, αν βγάλετε έγγραφο υποστήριξης βίζας με αυτές τις υπηρεσίες, μπορείτε να αλλάξετε ξενοδοχεία χωρίς να χρειάζετε να πάρετε νέα έγγραφα υποστήριξης βίζας. Απλά πρέπει να βάλετε τις πόλεις που θα επισκεφθείτε στην βίζα σας, και όχι τα ξενοδοχεία.
Λοιπόν, ήδη σας είπα για ο Russia Support και το iVisa. Καιρός να δούμε τι κάνει το καθένα. Είναι τα 2 καλύτερα που βρήκα, αλλά υπάρχουν και άλλα.

Russia Support

 
Russia Support
Το Russia Support εγγυάται την χαμηλότερη τιμή για μόνο €17.90. Η υπηρεσία είναι πολύ εύκολη και το σαιτ τους βολικό.
Μέσω Russia Support παίρνετε πρόσκληση βίζας σε εκτυπώσιμη μορφή μέσα σε λίγα λεπτά από τον χρόνο πληρωμής. Το σαιτ της Russia Support εκδίδει πάνω από εκατό βίζες κάθε μέρα, και η επόμενη μπορεί να είναι η δικιά σου.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την διαδικασία εδώ.

Ας δούμε πως

1. Πληροφορίες Βίζας

Πρόσκληση στη Ρωσία
Ρωσική πρόσκληση για έκδοση θεωρήσεων
πρόσκληση στη Ρωσία

2. Σελίδα Επιβεβαίωσης

επιβεβαιώστε τις πληροφορίες

3. Μέθοδος Πληρωμής

πληρωμή
Διαλέξτε μέθοδο πληρωμής και βάλτε τα στοιχεία της κάρτας ή του Paypal σας.

4. Πάρτε την Πρόσκληση Βίζας

Αυτό ήταν! Σε λίγα λεπτά, θα έχετε την πρόσκλησή σας, που θα μοιάζει κάπως έτσι:
Prosklisi sti Rosia
Τώρα πρέπει να βάλετε αυτές τις πληροφορίες στην αίτηση βίζας σας. Τα σημαντικά κομμάτια είναι:

 • Όνομα του οργανισμού που σας προσκαλεί
 • Διεύθυνση του οργανισμού που σας προσκαλεί
 • Αριθμός αναφοράς από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας
 • Το Voucher και ο αριθμός επιβεβαίωσης

iVisa

Το iVisa είναι το άλλο αγαπημένο μου σαιτ για προσκλήσεις βίζας. Το σύστημα είναι πολύ καλό και τελειώνεις γρήγορα. Κοστίζει κάπου στα €18.93.

Μπορείτε να ξεκινήσετε εδώ.

Όπως και με το Russia Support, ας δούμε πως γίνεται:

1. Πληροφορίες Βίζας
τουριστική πρόσκληση

τουριστική πρόσκληση στη Ρωσία

4. Παραλαβή της Πρόσκλησης

Όπως και με το Russia Support, πρέπει να βάλετε αυτές τις πληροφορίες στην αίτηση της βίζας σας. Τα σημαντικά στοιχεία είναι:

 • Όνομα του οργανισμού που σας προσκαλεί
 • Διεύθυνση του οργανισμού που σας προσκαλεί
 • Αριθμός αναφοράς από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας
 • Το Voucher και ο αριθμός επιβεβαίωσης

4. Πως να Συμπληρώσετε την Αίτηση Χορήγησης Βίζας

Πριν συνεχίσετε, σιγουρευτείτε ότι έχετε όλα τα έγγραφα που έχουμε ήδη αναφέρει. Χρειάζονται τα ακόλουθα:

 • Ημερομηνίες ταξιδιού (είσοδος και έξοδος)
 • Πρόσκληση υποστήριξης βίζα; 
 • Διαβατήριο
 • Σκοπός επίσκεψης στην Ρωσία
 • Πληροφορίες για την ασφάλισή σας.

Με τα παραπάνω, μπορείτε να πάτε στο σαιτ της Ρωσικής πρεσβείας εδώ: https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx για να ξεκινίσετε να συμπληρώνετε την αίτηση ψηφιακά:

Α. Η Κεντρική Σελίδα

ηλεκτρονική αίτηση για ρωσική θεώρηση
Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε χώρα και γλώσσα βοήθειας. Διαβάστε τις οδηγίες πολύ προσεκτικά! Μπορείτε να κάνετε την αίτηση σε ότι γλώσσα θέλετε. Τα Αγγλικά έχουν πολύ καλή μετάφραση.
Δεν μπορείτε να διακόψετε την διαδικασία για πάνω από 20 λεπτά. Αλλιώς θα κλείσει και πρέπει να το κάνετε από την αρχή. Μπορείτε όμως να σώσετε την αίτηση σας και να συνεχίσετε όποτε θέλετε.
Πατήστε το επόμενο κουμπί για να συνεχίσετε.

Β. Σελίδες Κωδικού Πρόσβασης και Ταυτότητας Ηλεκτρονικής Αίτησης Βίζας

ηλεκτρονική αίτηση για ρωσική θεώρηση 2
Εδώ θα πάρετε την ταυτότητα ηλεκτρονικής αίτησης βίζας για εσάς. Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό να γράψετε τον αριθμό αυτό κάπου!
ηλεκτρονική αίτηση για ρωσική θεώρηση 3
Με τον κωδικό σας και τον αριθμό ταυτότητας ηλεκτρονικής αίτησης βίζας, μπορείτε να μπαίνετε στο σαιτ του Προξενικού Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών για να προσθέσετε πληροφορίες για την αίτησή σας. Θέλετε τον κωδικό για να τελειώσετε την αίτησή.
Επιλέξτε κωδικό ασφαλείας, γράψτε τον αριθμό ταυτότητας ηλεκτρονικής αίτησης βίζας και πατήστε συνέχεια.

Γ. Στοιχεία Βίζας


Εδώ θα πρέπει να συμπληρώσετε μια σειρά στοιχείων, όπως:

 • Εθνικότητα
 • Αν είχατε Ρωσική ή Σοβιετική υπηκοότητα στο παρελθόν
 • Σκοπός επίσκεψης
 • Τύπος και κατηγορία βίζας
 • Αριθμός εισόδων στην χώρα
 • Ημερομηνία εισόδου
 • Ημερομηνία εξόδου

Αν ακολουθήσατε τον οδηγό μου μέχρι εδώ, θα έχετε όλα τα παραπάνω έτοιμα. Συμπληρώστε τα κουτάκια και πατήστε συνέχεια.

Δ. Προσωπικά Στοιχεία

ηλεκτρονική αίτηση για ρωσική θεώρηση 4
Μετά την σελίδα με τα στοιχεία βίζας, πρέπει να βάλετε τα προσωπικά σας στοιχεία όπως είναι γραμμένα στο διαβατήριό σας:

 • Επώνυμο
 • Κύριο όνομα, μεσαίο όνομα και πατρώνυμο
 • Αν ποτέ είχατε άλλα ονόματα, μητρόνυμο, ψευδώνυμο ή εκκλησιαστικό όνομα
 • Φύλο
 • Ημερομηνία γέννησης
 • Τοποθεσία γέννησης
 • Αν γεννηθήκατε στην Ρωσία
 • Οικογενειακή κατάσταση

Ε. Στοιχεία Διαβατηρίου

ηλεκτρονική αίτηση για ρωσική θεώρηση 5
Μετά, πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία του διαβατηρίου σας. Συγκεκριμένα:

 • Τύπος διαβατηρίου
 • Αριθμός διαβατηρίου
 • Ημερομηνία έκδοσης
 • Ημερομηνία λήξης
 • Το όνομα της αρχής που σας εξέδωσε το διαβατήριο (εκδούσα αρχή)

ΣΤ. Στοιχεία Επίσκεψης

ηλεκτρονική αίτηση για ρωσική θεώρηση 6
Εδώ πρέπει να συμπληρώσετε πολλά κουτάκια, αλλά έχετε όλα τα στοιχεία μάλλον ήδη έτοιμα. Χρειάζεστε:

 • Όνομα εταιρείας που επισκέπτεστε (π.χ. ξενοδοχείο)
 • Όνομα οργανισμού που σας έστειλε την πρόσκληση βίσας 
 • Διεύθυνση οργανισμού
 • Αριθμό αναφοράς
 • Αριθμό επιβεβαίωσης

Ευτυχώς πρέπει να γράψετε τις πληροφορίες του visa support μόνο για την πρώτη τοποθεσία που θα επισκεφθείτε, ακόμα και αν έχετε πολλές προσκλήσεις βίζας από άλλα ξενοδοχεία.
Μετά, πρέπει να βάλετε τις πληροφορίες για την ταξιδιωτική σας ασφάλιση και τον αριθμό ασφάλισης.
Μετά, πρέπει να γράψετε ποιος πληρώνει το ταξίδι σας στην Ρωσία. Σχεδόν πάντα, η απάντηση είναι “ανεξάρτητα” εκτός αν σας πληρώνει κάποιος οργανισμός.
Μετά, γράψτε τα στοιχεία του ταξιδιού σας και τις πόλεις που θα επισκεφθείτε. Να θυμάστε ότι δεν σας δεσμεύουν οι πληροφορίες ξενοδοχείων που βάζετε εδώ. Είναι μόνο για αναφορά, και είστε ΟΚ να μείνετε όπου θέλετε μέσα σε κάθε πόλη που δηλώσατε.

Ζ. Πρόσθετες Πληροφορίες

ηλεκτρονική αίτηση για ρωσική θεώρηση 7
Πωπώ! Εδώ απαντάτε κάτι κουλές ερωτήσεις για το αν ξέρετε από πυρηνικά όπλα ή αν ήσασταν εγκληματίας. Σε ΟΛΑ βάζετε ΟΧΙ εκτός από την ερώτηση για το αν συμπληρώσατε μόνοι σας την αίτηση. Εκεί, βάζετε ΝΑΙ.

Η. Μορφωτικό Επίπεδος και Εμπειρία Εργασίας

ηλεκτρονική αίτηση για ρωσική θεώρηση 8
Στην επόμενη σελίδα, πρέπει να γράψετε το μορφωτικό σας επίπεδο, καθώς και τα μέρη που δουλέψατε πρόσφατα.
Μπορεί να χρειαστεί να επισυνάψετε επιστολές που αποδεικνύουν όσα δηλώσατε εδώ.

Θ. Στοιχεία Τελευταίας Επίσκεψης

ηλεκτρονική αίτηση για ρωσική θεώρηση 9
Σχεδόν τελειώσαμε! Εδώ γράψτε τα στοιχεία της οικογένειάς σας και την διεύθυνση σας. Επίσης πρέπει να βάλετε τα στοιχεία του πανεπιστημίου ή της επιχείρησης που σας έχει προσκαλέσει. Τέλος, γράψτε αν έχετε συγγενείς στην Ρωσία.

Κ. Στοιχεία Ραντεβού

ηλεκτρονική αίτηση για ρωσική θεώρηση 10
Τέλος, διαλέξτε που θα γίνει η βίζα σας. Μπορείτε να διαλέξετε τα προξενεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.

Λ. Σύνοψη και Σελίδα Αποθήκευσης (Download)

ηλεκτρονική αίτηση για ρωσική θεώρηση 11
Αφου τελειώσατε, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα που μπορείτε να δείτε ότι γράψατε και να κάνετε διορθώσεις αν κάτι είναι λάθος. Τσεκάρετε τα πάντα και πατήστε το κουμπί της αποθήκευσης.
ηλεκτρονική αίτηση για ρωσική θεώρηση 12
After you’ve finished, you will be taken to a summary page where you can review all the details you’ve inserted. Review them to ensure everything is in order and click the save button.
ηλεκτρονική αίτηση για ρωσική θεώρηση 13
Στην σελίδα με τα download, μπορείτε να εκτυπώσετε την αίτησή σας σε κόλλα α4, ή να την σώσετε σε μορφή PDF.

5. Εκτυπώστε, Συμπληρώστε και Υπογράψτε την Αίτηση

Σχεδόν τελειώσαμε! Τώρα, εκτυπώστε την αίτηση χορήγησης βίζας και υπογράψτε την. Μετά πρέπει να βάλετε την φωτογραφία, που όπως είδαμε πρέπει να έχει τα εξής:

 • Κεφάλι στο κέντρο
 • Κοιτάτε ίσια μπροστά
 • Όχι κοσμήματα και αξεσουάρ
 • Απλό υπόβαθρο
 • Όχι μαλλιά στο πρόσωπο

6. Οικονομικά Αποδεικτικά για Επιχειρηματίες, Αυτοαπασχολούμενους, Άτομα που Δουλεύουν από το Σπίτι και Άνεργους

Αν ανήκετε σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες, πρέπει να επισυνάψετε χαρτιά από τράπεζα με τις κινήσεις των τελευταίων τριών μηνών.
Πρέπει εκει να αποδεικνύεται ότι είχατε τουλάχιστον €100 την ημέρα για τρεις μήνες. Απλά καλέστε την τράπεζά σας για νας ετοιμάσουν τα χαρτιά αυτά, και βάλτε τα μαζί με την αίτησή σας.

7. Πηγαίνετε τα Πάντα στο Κοντινότερο Ρωσικό Προξενείο

Τέλος!
Τώρα, πάρτε την έτοιμη αίτηση στα προξενεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.
Πρέπει να πάτε αυτοπροσώπως για να δώσετε τα δακτυλικά σας αποτυπώματα και να ολοκληρώσετε την αίτηση.
Μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε εκεί το διαβατήριό σας όσο ετοιμάζεται η βίζα σας.

8. Ακολουθήστε την Αίτησή Σας

Μετά την αίτηση σας, πρέπει να περιμένετε να ολοκληρωθεί. Μπορείτε να βλέπετε το στάτους στο σαιτ εδώ: http://www.vfsglobal.com/Greece/uae/track-application.html
Όταν η βίζα σας είναι έτοιμη, πρέπει να δείξετε την απόδειξη πληρωμής και να πάρετε το διαβατήριό σας.
Οι απλές αιτήσεις κάνουν 5 εργάσιμες μέρες, και οι εσπευσμένες είναι έτοιμες την επόμενη μέρα. (Συνήθως).

9. Ιατρική Ασφάλιση

Όσο περιμένετε, είναι καλή ιδέα να δείτε για ασφάλιση για το ταξίδι σας. Είναι χρήσιμο και σχετικά φθηνό να βγάλετε μια. Θα σας αποζημιώσει αν ακυρωθεί κάποια από τις πτήσεις σας και θα καλύψει τυχόν ιατρικά έξοδα σε περίπτωση ατυχήματος κατά το ταξίδι σας.

Τι Πρέπει να Κάνετε Μετά την Παραλαβή της Ρωσικής Βίζας Σας

Τέλεια! Πήρατε την καινούργια σας βίζα. Και τώρα τι;
Καθώς ετοιμάζεστε για το ταξίδι σας, πρέπει να πάρετε δύο ακόμα βήματα πριν πάτε εκεί: το MIGRATION CARD και το VISA REGISTRATION.
Μπορείτε να συμπληρώσετε την κάρτα μετανάστευσης στο τελωνείο μόλις φτάσετε στη Ρωσία. Τα περισσότερα ξενοδοχεία συμπληρώνουν αυτόματα την κάρτα μετανάστευσης για εσάς. Να κουβαλάτε πάντα πάνω σας το διαβατήριό σας κατά την διαμονή σας στην Ρωσία γιατί μπορεί να σας το ζητήσουν για έλεγχο από την αστυνομία.

Κάρτα μετανάστευσης

Μόλις μπείτε στη Ρωσία, θα χρειαστεί να κάνετε την κάρτα μετανάστευσης. Αυτό γίνεται συνήθως στο αεροδρόμιο και είναι απλό και απλό.
Κρατήστε μαζί σας το migration card για να αποδείξετε πως μπήκατε στην Ρωσία. Επίσης, το χρειάζεστε για να βγείτε από την χώρα, γι αυτό, μην το χάσετε!
Κάρτα μετανάστευσης

Εγγραφή Visa

Αφού φτάσατε Ρωσία και πήρατε τοΚάρτα μετανάστευσηςσας, έχετε 7 εργάσιμες ημέρες για το Εγγραφή Visa. Αυτό είναι απλά η δήλωση της βίζας σας στην Ρωσία και πρέπει να το κάνετε μόνο εφόσον μένετε για 7 και παραπάνω μέρες.
Πρέπει να κάνετε Εγγραφή Visa σε κάθε πόλη που θα πάτε για 7 ή παραπάνω μέρες. Ευτυχώς η διαδικασία είναι απλή.
Τα ξενοδοχεία κάνουν το Εγγραφή Visa αυτόματα, αλλά αν μείνετε σε Airbnb,πρέπει να το κάνετε εσείς ή ο οικοδεσπότης σας.

ρωσική εγγραφή θεωρήσεων
ρωσικό δείγμα εγγραφής θεωρήσεων

Συνοψίζοντας

Λοιπόν, να τι μάθαμε μέχρι τώρα:

 1. Χρειάζεται διαβατήριο που να μην λήγει σύντομα αλλά να είναι 18 μηνών παλιό.
 2. Μπορείτε να κάνετε αίτηση στο Ρωσικό Κέντρο Θεωρήσεων στην Ελλάδα εδώ: http://www.vfsglobal.com/russia/greece/
 3. Χρειάζεστε μια πρόσκληση υποστήριξης βίζας, το λεγόμενο visa support, που μπορείτε να πάρετε εύκολα και φθηνά από υπηρεσίες όπως το Russia Support και το iVisa.
 4. Θέλετε διάφορα άλλα έγγραφα που βρήσκετε σχετικά εύκολα.
 5. Με όλα τα παραπάνω, πάτε στο https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx και συμπληρώνετε την αίτηση χωρήγησης βίζας
 6. Εκτυπώστε και υπογράψτε την αίτηση, και βάλτε την φωτογραφία σας.
 7. Πάρτε την ολοκληρωμένη αίτηση στα προξενεία της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης.
 8. Περιμένετε 5 εργάσιμες (1 εργάσιμη για εσπευσμένη αίτηση) και η Ρωσική σας βίζα είναι επιτέλους έτοιμη!

Πήρατε την Νέα σας Βίζα; Ετοιμαστείτε να Ζήσετε Απίστευτες Στιγμές στην Μοναδική Ρωσία!


Τώρα που πήρατε την Ρωσική σας βίζα, είναι καιρός να σχεδιάσετε το ταξίδι σας στην Ρωσία εις βάθος!
Διαβάστε την ιστορία της Νατάσα, μιας κοπέλας που ανακαλύπτει συνεχώς την πατρίδα της και εμπνέεται!
Που θα πάτε; Τι θα δείτε; Πως θα μετακινηθείτε από πόλη σε πόλη;
Δείτε τα άλλα μου άρθρα στο  για ΤΟΝΟΥΣ από χρήσημες πληροφορίες για εσάς που θα πάτε Ρωσία. Βάζω πολύ δουλειά στα άρθρα μου και ελπίζω να σας βοηθήσω να περάσετε τέλεια στην Ρωσία!
Αν έχετε σχόλια ή ερωτήσεις, θα ήθελα πολύ να τα διαβάσω παρακάτω και να απαντήσω!
Σας ευχαριστώ πολύ!

Author

Write A Comment