Αυτή την στιγμή είμαστε στην μοναδική Αγία Πετρούπολη αλλά ακόμα δεν έχω γράψει κάτι για αυτήν. ΟΚ, ας το αλλάξουμε αυτό! Σήμερα, θα σας πω πως να διαλέξετε ξενοδοχείο στην Αγία Πετρούπολη και τι πρέπει να προσέξετε.

Πότε Είναι η Καλύτερη Εποχή για να Ταξιδέψετε στην Αγία Πετρούπολη;

Φυσικά, η καλύτερη εποχή για να πάτε στην Αγία Πετρούπολη είναι ο Ιούνιος, καθώς μόνο τότε μπορείτε να δείτε τις Λευκές Νύχτες.
Όμως η πόλη είναι πιο ακριβή τον Ιούνιο γι αυτόν τον λόγο. Αν δεν θέλετε να πληρώσετε έξτρα, τότε επισκεφθείτε την Αγία Πετρούπολη τον Μάιο, τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. Η Αγία Πετρούπολη είναι πάρα πολύ κρύα αργά το φθινόπωρο και μέσα στον χειμώνα. Χάρη στους βόρειους ανέμους μεγάλες βόλτες και λεπτομερή τουρ απλά δεν είναι εφικτά. Εκτός αν σκοπεύετε να περάσετε τον χρόνο σας μόνο μεσα σε μουσεία, μην πάτε Αγία Πετρούπολη τον χειμώνα. Εκτός αυτού, θα χάσετε την ομορφιά των συντριβανιών και των πάρκων στο Πέτερχοφ, το Πούσκιν και άλλες γειτονιές.

Που να Ψάξω για Διαμονή;

Το κέντρο της Αγίας Πετρούπολης είναι πάντα πιο βολικό. Όμως, αποφύγετε ξενοδοχεία κοντά στην οδό Nevsky γιατί έχει πολύ φασαρία. Αυτή η οδός έχει πολύ κίνηση και μάλλον δεν θα το αντέχατε, ειδικά αν πάρετε δωμάτιο χωρίς air condition και πρέπει να έχετε τα παράθυρα ανοιχτά. Το ίδιο ισχύει και για τις οδούς Ligovsy, Liteiny και Moskovsky.
Αν σκοπεύετε να μείνετε σε ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων, τότε μπορείτε να κλείσετε άνετα στην οδό Nevsky. Τα ακριβά ξενοδοχεία δεν έχουν πρόβλημα με φασαρία.
Επίσης για τα ακριβά ξενοδοχεία, να ξέρετε ότι φιλοξενώ συχνά σεμινάρια και επαγγελματικές συναντήσεις που μπορεί να σας κουράσουν. Αν θέλετε ένα ήρεμο ταξίδι, ρωτίστε αν το ξενοδοχείο σας θα έχει κάποιο event όσο μένετε εκεί και κατά πόσο θα σας ενοχλήσει.

Μην Ξεχάσετε τις Γέφυρες!

Όταν κλείνετε ξενοδοχείο στην Petrogradka ή σε ένα από τα νησιά Krestovsky ή Vasilievsky, μην ξεχάσετε πως οι γέφυρες σηκώνονται την νύχτα, και μπορεί να έχετε πρόβλημα να επιστρέψετε. Γι αυτό, τσεκάρετε το πρόγραμμα των γεφυρών από πριν.

Η Την Παλιά Πόλη!

Η Αγία Πετρούπολη είναι ένα ανοιχτό μουσείο από μόνη της. Το κέντρο έχει πολλά κτίρια από πριν την Σοβιετική Επανάσταση.
Φθηνά μικρά ξενοδοχεία και πανδοχεία μπορεί να κατέχουν έναν ή και μισό όροφο σε τέτοια κτίρια. Αυτά τα ξενοδοχεία μπορεί να είναι ωραία μέσα, αλλά η είσοδος μπορεί να είναι χάλια.
Το ίδιο κτίριο μπορεί να έχει άλλα ξενοδοχεία, γραφεία, σπίτια και άλλα άσχετα πράγματα, όλα σε μια μεγάλη κεντρική είσοδο.

Υπηρεσίες και Ανέσεις Δωματίου

Τα πιο πολλά φθηνά ξενοδοχεία στην Αγία Πετρούπολη δεν έχουν και πολλές υπηρεσίες δωματίου.
Όταν διαλέγετε ξενοδοχείο, προσέξτε για ταμπέλες για κοινά μπάνια και τουαλέτες. Αυτο σημαίνει ότι πρέπει να τα μοιράζεσαι με άλλους ενοίκους στον όροφο ή και σε όλο το ξενοδοχείο.

Ένα ευρήγορο δωμάτιο με flat τηλεόραση και βραστήρα.
Υπηρεσίες και Ανέσεις: Γραφείο, θέρμανση, ξύλινο/παρκέ πάτωμα, ντουλάπα, κοινό μπάνιο, κοινή τουαλέτα, flat τηλεόραση, ηλεκτρικός βραστήρας, κουζινικά.
Μέγεθος δωματίου: 18 τετραγωνικά μέτρα.
Μέγεθος κρεβατιού: 1 κρεβάτι-καναπές, 1 υπέρδιπλο κρεβάτι

Που Να Κλείσετε;

Το πρώτο μέρος να κοιτάξετε είναι το Booking.com. Όμως, το Ostrovok.ru και το Oktogo.ru έχουν μεγαλήτερη γκάμα ξενοδοχείων για την Αγία Πετρούπολη. Τα σάιτ αυτά είναι Ρώσικα αλλά υποστηρίζουν και άλλες γλώσσες.
Μην ξεχνάτε την εγγύηση του Booking.com. Αν βρείτε κάπου πιο φθηνά ξενοδοχεία, το Booking.com σας πληρώνει την διαφορά. Για περισσότερες πληροφορίες για την εγγύηση τιμής, δείτε εδώ.

Author

Write A Comment